Home 4 KECELI HÍREK 4 50 helyett 70%-os adósságátvállalás – Jól lobbizott Kecel polgármestere!

50 helyett 70%-os adósságátvállalás – Jól lobbizott Kecel polgármestere!


Az állam korábban kilátásba helyezett 50% helyett Kecel adósságának 70%-át vállalja át. Minderről néhány perccel ezelőtt Hortobágyiné Németh Tünde képviselő tájékoztatta a Kecelinfot.

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly a kormány Kecel adósságának 50%-os átvállalásáról döntött. Ez az adat a www.kormany.hu oldalon is megjelent. Ehhez képest ma kiderült, hogy az adósság-konszolidáció a vártnál is kedvezőbb lesz a város számára. Hortobágyiné Németh Tünde képviselő arról tájékoztatta a Kecelinfot, hogy a mai napon aláírásra került az erről szóló szerződés, melyet Dr. Matolcsi György nemzetgazdasági miniszter, Dr. Pintér Sándor helyi önkormányzatokért felelős miniszter és Haszilló Ferenc Kecel polgármestere ellenjegyzett. Az előre jelzett 50% helyett Bányai Gábor országgyűlési képviselő és a polgármester  közbenjárására – 70%-ra módosították az állami átvállalás mértékét.

– A hír azért is örvendetes, mert ez azt jelenti, hogy évente körülbelül 23 millió forint törlesztéstől mentesül városunk a következő 15 éven keresztül. A város kötvényből eredő kötelezettség állománya tavaly december 31.-én 1.675.647.000 forint volt,  ez  most 1.117.830.000 forinttal csökkent. – mondta a Hortobágyiné.